NAVIGACIJA

Mnenja o knjigi


Vlado K.:

Že v uvodu je izviren, nekako takole razmišlja kot programer: Če daš v računalnik točno določene vhodne podatke, boš na izhodu dobil točno tiste podatke ali tisti rezultat, kot si ga zastavil. Mar ne bi mogel tudi človeku ponuditi nastavke, kako naj živi, kako naj se obnaša, in oblikoval se bo v zgrajeno osebnost ? Res dobra misel, v osnovi brez dvoma zdrava, tudi sam se v glavnem strinjam, ampak samo delno deluje. Bralec pa bi kmalu zašel z avtorjem v neskončne debate.

Od tod dalje daje priporočila (ne nauke), kako ravnati, kako živeti, se obnašati, da bo življenje smiselno, da bo udejanjeno neko poslanstvo, tudi osebna sreča, zdravje, zadovoljstvo, pozitivna nastrojenost… Vsakdo bi si želel prav to, pa to rata bolj poredko. Vse to je zajel v 30-tih točkah. Nekaj tega je kar znanega, nekaj manj znanega, a naravnost neverjetno je, da tako zrelo razmišlja še ne 30-letni mladostnik.

Vsekakor razmišlja zdravo in prizemljeno, recimo o prehrani, o ritmu spanja in dela, o denarju, ciljih, negativizmu, partnerski zvezi, času, sreči, hvaležnosti… Zame najbolj impresivno je razmišljanje o smrti. Tako mlad, pa tako poglobljen in zrel!

Ker sem tudi sam kar na dolgo pisal svoje spomine, se nehote vrinejo primerjave, pa imava z mladim avtorjem zagotovo eno skupno točko. Namreč tezo, ki pri njem prav tako veje iz celote, da je za svoje osebnostno oblikovanje in izgradnjo, možno kar nekaj postoriti. Vsakdo bi imel to možnost. Različno sicer, pri nekom nič, pri drugem veliko, a poskusiti se splača. Veliko je res gensko pogojeno, ali pa morda res nekdo od zgoraj ali od spodaj vse to usmerja? Včasih se mi je že zdelo tako. Ampak res je tudi, da lahko veliko sami sebe izboljšamo, če to hočemo, se potrudimo in vztrajamo. Včasih se zgodi, da se tako nekdo v desetletjih preobrazi v neko povsem drugo osebo. No, včasih tudi na slabše, če je zavestno tako hotel.

Knjiga se bere tekoče, privlačno, izjemen jezik, stilno dovršena, pa še super fotografije izpopolnjujejo celoto.

Samo tako naprej, moj kompliment, vesel sem, da mi je prišla ta zanimiva knjiga v roke.
Irena K.:

Knjigo sem prebrala na eks - z njo si zadel žebljico na glavico; lahko bi pripravili kakšen debatni večer na teme, ki si jih odprl na tako kratek in jedrnat način. Upam, da se srečava na takšni debati. Čestitam ti za pogum stopanja po svoji poti in res je, da sivi lasje ne prinesejo modrosti- v tvojem primeru si jih prehitel!
Urška:

Knjiga mi je bila zelo všeč! Polna je globokih misli in koristnih nasvetov. Ob branju te kar "prime", da bi naredil nekaj zase! Enostavno te navduši.
Rok U.:

Rok, čestitke za izdajo knjige in za pogum. Zelo mi je všeč, kako si kratko in jedrnato, napisal o določenih resnicah življenja. Prepričan sem, da se bo marsikdo našel v tej knjigi in da bo v njej našel kaj pozitivnega zase. Močno priporočam vsem, da jo preberete.
Zoran:

No, pa jo je tudi meni uspelo prebrati. Knjiga je polna koristnih nasvetov in predlogov.
Sara:

Rok, to je knjiga z zelo optimističnim pogledom na življenje...z nasveti, ki so pomagali tebi...mislim, da lahko vsak najde kakšen utrinek za sebe.
Lea:

Rok, zelo mi je všeč objavljen del knjige. Uživala sem ob branju in komaj čakam, da jo dobim in jo preberem do konca.
Andreja K.V.:

Super čtivo...hitro berljivo...globoko...BRAVO!!!Oddaj mnenje


Ime / vzdevek: *


e-mail (ne bo javno objavljen): *


Komentar: *


S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu