NAVIGACIJA

Smrt

Z vsakim vdihom se staramo. Ni pomembno, koliko smo trenutno stari. Vsak utrip srca je korak bliže smrti. 

To se bo zgodilo v vsakem primeru, tudi če smo največji optimisti. Morda bomo umrli od starosti, morda zaradi spleta neugodnih okoliščin ali bolezni. O tem nam ni treba razmišljati niti ni pomembno. Vendar se moramo zavedati, da smo uničljivi. Vsaj naše telo.

Zato se sprijaznimo: vsakdo od nas bo umrl. Umirali so in umirali bodo. Čeprav se sliši kruto, je to je realnost. Dokler se s tem popolnoma ne sprijaznimo, ne bomo resnično živeli. Skrivali se bomo v strahu.

Predstavljajte si sebe na smrtni postelji. Kaj vidite? Ste naredili vse, kar ste nameravali do tega trenutka? Se lahko v miru vrnete v večnost? Ste sploh živeli? Imate neporavnane račune ali skrite zamere? Vam je žal, da komu česa niste povedali ali česa naredili, kar je za vas pomembno? Vas bo kakšna stvar grizla v večnosti? Kaj razmišljate, ko vidite svoje telo in svojce ter prijatelje zbrane okrog telesa? Ste jim zapustili, kot njihov sopotnik, kaj lepega, ste jih osrečevali?

Ste našli in sledili svoji strasti ter delali to, kar vas je resnično veselilo? Ali bolj to, kar vam je narekovala družba ali po navodilih staršev in šefa?

Ste si vzeli čas za svoje otroke in jih peljali v živalski vrt, za katerega so pisali Božičku več let zapored in ste jim to obljubili. Saj vendar nočete, da bo obljuba ostala neizpolnjena, mar ne? Ste šli na obisk k starim staršem, jim prinesli jogurt in z njimi spregovorili besedo ali dve? Z obiskom bi jim resnično polepšali dan.

Naredite vse, kar je v vaši moči – v tem trenutku.

Odpustite vsem. Ne glede na to kdo vas je prizadel, ne glede na to kako zelo vas je prizadel. Resnično odpustite. Ne nosite takšnih bremen na drugo stran.

Kaj se zgodi z nami po smrti in kam odplava naša duša, niti ni pomembno. To bomo izkusili takrat, ko se vrnemo v večnost. Kjerkoli in karkoli že to je. V vsakem primeru so tam že zbrani naši predniki. V tej večnosti bomo imeli časa na pretek za izmenjavo takšnih misli.

Smrt je neizogibna.

Poskrbite, da naredite v življenju in v vsakem trenutku, dnevu, popolnoma vse, kar lahko. Naj bo duša čista in poravnani vsi računi.

Smrt

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu