NAVIGACIJA

Doživite notranji mir

Rdeča nit knjige je, da živite polno življenje in ste aktivni. Da ustvarjate in počnete različne stvari ter ste neustavljivi.

Čeprav vse te stvari počnete s polnim srcem in pri tem uživate, vas bodo aktivnosti izčrpale. Če vas ne izčrpajo, to pravzaprav pomeni, da ne daste vsega od sebe. Imate torej še vedno dovolj energije, ki jo lahko prenesete v različne dejavnosti. Vase in v človeštvo. Ampak, v redu, predpostavimo, da živite polno in aktivno življenje.

Vsak od nas potrebuje počitek, dopust. Vsak hrepeni po svojem notranjem miru, ki bo oaza ob vsakodnevnem delu. Morda si želite kakšen trenutek odmaknjenosti od vseh obveznosti. Zato se kdaj pa kdaj ustavite! Če imate otroke, si omislite varuško za popoldan. Vsak potrebuje kakšno minuto zase ali v dvoje. Sami veste, po kakšnih trenutkih hrepenite. Zato se odpravite nekam drugam, daleč od vsakdana. Odpravite se na mesto, kjer čutite, da se popolnoma izklopite.

Nekateri si baterije napolnijo na ribolovu, drugi na dopustu, nekje v tujini in tretji v naravi. V vsakem primeru, izklopite prenosne tablice, oddajnike, telefone ... Odklopite se! Psihično in fizično. Zamenjajte prostor.

Odpravite se s kolegom na pivo. S partnerko na morje. Poslušajte šumenje morja. Poslušajte, kako valovi udarjajo ob skale in odmevajo v večnost. Šumenje. Sprostite se ob kozarcu rdečega vina. Ob sladki čokoladi. Odpravite se na večerjo. Zavestno porabite nekaj denarja samo zase. Razvajajte se.

Naročite se na masažo. Vzemite odejo in jo raztegnite na gozdni jasi. Zaspite. Prepustite se soncu. Naj žarki igrivo božajo vašo kožo. Prepustite se južnemu vetriču, pustite, da vam kodra lase. Poslušajte šelestenje listja in šumenje voda. Prebudite čute in se sprostite. Napasite si oči ob sončnem zahodu, naj toplina objame vaše telo. Prepustite se naravi. Začutite in sprejmite energijo, ki vam jo podarja narava. Zastonj.

Doživite notranji mir

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu