NAVIGACIJA

Biti srečen

Biti srečen, ne pomeni vsak trenutek preživeti z nasmeškom do ušes. 

Včasih smo z mislimi kje drugje ali s pogledom nekje v daljavi. Včasih po svetu hodimo s povsem nevtralnim obrazom, čeprav nam srce poskakuje od zadovoljstva. Včasih se smejemo. Krohotamo. Včasih smo zatopljeni v dejavnosti. In so dnevi, ko smo izmučeni od dela, kar nikakor ne pomeni, da preživljamo žalostne trenutke. Včasih kipimo od energije. Saj veste, o čem pišem, namreč nihče ni konstantno celo življenje na eni in isti valovni dolžini. Vsakdo niha. Vendar stremimo za tem, da nihamo čim manj v negativno polovico. Če pa že zanihamo tja, se hitro ujemimo in popravimo smer.

Ne ostajajmo dolgo tam, na tisti negativni polovici. Naučimo se upravljati čustva. Čustva imamo z razlogom in vedno nam želijo nekaj sporočiti. Na nas je, da jih poslušamo in se jih zavemo. Nato sami presodimo, kaj bomo naredili s sporočilom. Vedno imamo izbiro. Predvsem se ne borite proti njim.

Kolikokrat smo že bili na dnu zaradi težav v ljubezni. Kaj ponavadi naredimo v takih trenutkih? Zapremo se med štiri stene, prepustimo se alkoholu, poslušamo žalostne pesmi ali gledamo romantične filme. Kot bi v ogenj metali polena in upali, da se bo pogasil. Zavedati se moramo, da prav alkohol vedno še dodatno okrepi trenutna čustva. To pomeni, da bomo po nekaj pivih, če smo žalostni, pristali še bolj na dnu. Žalostno. Alkohol je ojačevalec čustev, ne iščimo v njem bližnjic do ponovno srečnega življenja.

Če smo srečni, še ne pomeni, da moramo imeti usta vedno raztegnjena v nasmeh. Biti srečen, pomeni, biti zadovoljen sam s sabo. Ne glede na to kje smo ali s kom.

Ne iščite sreče nekje v prihodnosti. Da boste postali srečni, ko se uresniči določen cilj. Sanjska služba ali idealni partner. Predvsem pri iskanju partnerja boste imeli dosti več možnosti in sreče, če boste srečni in nasmejani že sedaj. Tudi za delo boste imeli več možnosti, če boste skozi vrata v direktorjevo pisarno stopili s polno mero pozitivne energije.

Vsakogar izmed nas obdaja polje energije. Od nas je odvisno, kakšno energijo oddajamo v prostor. Ni nam treba iskati fizikalnih zakonov. Kar sami se spomnite kakšne negativne osebe. Četudi ne izgovori niti besede, vas nekaj odbija na njem ali njej. Okrog te osebe je nekaj hladnega in mrtvega. Odbija vas!

Sedaj se pa spomnite na nekoga, ki ga obdaja pozitivna energija. V svoj krog neprestano privlači ljudi. Nekaj vas kar vleče tja, čutite prijetno toplo energijo. Ima polno pozitivne energije in je kot magnet. To so stvari, na katere imate sami moč vplivati in jih spreminjati. Sami določite, kako se boste počutili in kako se bodo drugi počutili v vaši družbi.

Biti srečen, je način življenja. Vsako jutro se odločite, kako boste preživeli dan: brez nasmeška ali z njim.

Biti srečen

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu